Olkilevy tutuksi

Olkilevy on kierrätettävä rakennusmateriaali, joka koostuu sulakepuristetusta oljesta. Levyn pinnalle on liimattu kierrätyspaperia, joka helpottaa levyn käsittelyä. Rakennusmateriaalien ongelmana on monesti kierrätettävyyden vaikeus, mutta olkilevy on ratkaisu tähän ongelmaan. Levyä pitää kasassa oljessa luonnollisesti esiintyvä liima ligniini, joten levy on täysin ekologinen.

Materiaalina jo vanha tuttu!
Olkilevy on jo 100 vuotta vanha rakennusmateriaali, josta on rakennettu taloja Englannissa ja Saksassa. Suomessa olkilevy on pitkälti betonin syrjäyttämä, mutta me päättimme tuoda materiaalin takaisin Suomen markkinoille. Haluamme rakentaa parempaa tulevaisuutta olkilevyllä, joka on kierrätettävämpi ja energiatehokkaampi kuin nykyiset rakennusmateriaalit.

Tiesitkö että Olkilevy on jopa 5 kertaa tavallista kipsilevyä vahvempaa?

Käyttökohteet

Olkilevyn tuotannossa ei käytetä höyrysulkuja, joten rakenteet pysyvät hengittävinä ja pääsevät kuivumaan. Käytämme eristemateriaalina vain korkealaatuista selluloosavillaa, joka on yhteensopiva puun ja olkilevyn kanssa ja auttaa luomaan toimivan kokonaisuuden. Kehittämillämme suunnitteluratkaisuilla varmistetaan hirsitaloa vastaava hyvä ja hengittävyys.

Olkilevyllä rakentaminen voi olla hyvä ratkaisu vanhan hirsitalon seinien ja kattojen remontointiin. Samalla voidaan säilyttää vanhan talon hengittävyys vahingoittamatta rakenteita. Olkilevyllä on mahdollista rakentaa nopeasti suorat seinät. Laatan viimeistely on paljon nopeampaa kuin monissa muissa rappausratkaisuissa ilman vahvaa taustalevyä tai laattaa.

Olkilevy tarjoaa erinomaista äänieristystä, kiitos tiiviisti puristettujen olkien. Sen kyky eristää ääntä ulottuu jopa 39 desibeliin, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon tiloissa, joissa halutaan hallita melutasoa. Olkilevyn äänieristysominaisuudet lisäävät asumismukavuutta.

Olkilevy on erinomainen valinta äänistudioille sen merkittävän äänieristyskyvyn ansiosta, joka ulottuu jopa 39 desibeliin. Tiiviisti puristetut oljet estävät äänen kulkua, mikä on kriittistä äänitallennuksissa, varmistaen ulkoisten äänien minimoimisen. Olkilevy on myös ekologinen valinta, joka tarjoaa toimivia ratkaisuja studioille.

Olkilevy on loistava valinta tee se itse -rakentajille, tarjoten helpon ja ekologisen ratkaisun erilaisiin projekteihin. Olkilevy on helppo leikata ja asentaa, ja se soveltuu monenlaisiin käyttökohteisiin kuten seinien, lattioiden ja kattojen rakentamiseen. Sen monikäyttöisyys ja kierrätettävyys tekevät siitä suositun valinnan DIY-rakentajille, jotka etsivät kestävää ja ekologista vaihtoehtoa omiin rakennusprojekteihinsa.

Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Rakenna kanssamme parempaa tulevaisuutta Olkilevyn voimin.