OLKILEVYT

Olkilevy on rakentamisessa käytettävä luonnollinen levymateriaali, joka koostuu suulakepuristetusta oljesta, jonka päihin, reunoihin ja molemmille sivuille on liimattu kierrätyspaperia. Olkilevy takaa rakennuksen hyvän mikroilmaston (sopivan kostean ja lämpimän) ja hyvän äänieristyksen. Koska levy on rakenteeltaan tiheä ja vahva, voidaan huonekalut, kuvat, laitteet yms. kiinnittää seiniin ilman vaarnoja, kuten puuhun. Tuotetta voidaan käyttää kohteissa, jotka eivät altistu jatkuvasti suoraan vedelle. Olkilevyistä rakennetaan rakennusten sisä- ja ulkoseiniä, lattioita, kattoja ja listoja. Levyä voidaan käyttää myös suihku- ja saunatiloissa. Lisäksi tehdään kosteussulku tai vedeneristys ja viimeistellään keraamisilla laatoilla, laudoituksella tai muilla viimeistelymateriaaleilla.

Olkilevy sopii erittäin hyvin myös vanhojen ja uusien hirsirakennusten lisäeristykseen, koska materiaali toimii hyvin puun kanssa. Asennuksessa ei rakenteissa käytetä höyrysulkua, joten seinä on avoin vesihöyryn diffuusiolle ja voi aina kuivua. Yleisiin kipsirakenteisiin ja kipsilevyjen asennuksiin verrattuna lisäeristyksen asentamiseen kuluu vähemmän aikaa ja yhä useammat asiakkaat ovat valinneet olkilevyt, koska tällä materiaalilla lisäeristetyissä hirsirakennuksissa niiden ominainen hyvä sisäilma ei muutu.

Olkilevyn tekemisen hiilijalanjälki on vain 2kW, eli A++.

Levyä on saatavana 2 paksuudella

  • 38mm
  • 58mm

Pituudet ovat 2500cm ja 2700cm.

Suurille määrille, alkaen 300 neliötä (m2) pituus räätälöitävissä aina 1200 – 3500cm välillä. Suuremmille määrille pyydä tarjous info@dovern.eu.

Tekniset tiedot

  • Raaka-aineena käytetään kuumapuristettua vehnän olkea (98%) sekä liimaa (0,5%), ja pintapaperina kierrätettyä voimapaperia (1,5%)
  • paksuus – 38 mm tai 58 mm
  • leveys 120 cm tai 80 cm
  • pituudet 2,5 m tai 2,7 m.
  • Paino 22-24 kg/m2 (58 mm Olkilevyt) ja 18-20 kg/m2 (38 mm Olkilevyt) 
  • Äänieristys: 58mm levy eristää 35dB
  • Lämmönjohtokyky 0,099W (m.k)

Huom! Levy on valmistettu EU:ssa, sillä on kaikki rakentamiseen vaaditut sertifikaatit.

Voit ladata tarkemmat tekniset tiedot Tiedostoista ->

Käyttöohjeet

Leikkaaminen

Parhaat työkalut ovat pistosaha ja sirkkeli.

Leikkausreunojen suojaus

Kaikki leikatut reunat tulee peittää erikoisteipillä, jonka saa tarvittaessa meiltä.

Levyyn upotettavat, kuten sähkökaapelit

Levyyn voidaan upottaa esim. sähköputki pituus suunnassa koko paneelin pituudelta. Ura ei saa kuitenkaan ylittää 30mm. Suosittelemme upotuksiin 58mm levyä.

Ruuvaaminen

Ruuvit ovat Olkilevyssä helppokäyttöisiä. Levyyn ei tarvitse tehdä esiporausta eivätkä proput ole pakollisia. Käytä 5 tai 6 mm ruuveja. Voit katsoa lisätietoa videoista ja usein kysytyistä kysymyksistä.